IBPS RRB Office Assistant Clerical Clerk Exam 19th September 2015 General Affairs GK Question And Answer

By | September 21, 2015

IBPS RRB Office Assistant Clerical Clerk Exam 19th September 2016 General Affairs GK Question And Answer

1. “Tunnel of Time” is the autobiography of

Answer: R K Laxman

2. Who is known as the Father of Indian Constitution?

Answer: B R Ambedkar

3. National Handloom Day is observed on

Answer: 7th August

4. What is the Headquarter of Bureau of Indian Standards (BIS)?

Answer: New Delhi

5. MSME Stands for _______

Answer: Ministry of Micro Small and Medium Enterprises

6. What is the Currency of Greece?

Answer: Euro

7. Masdar city is the World’s first zero-carban planned city which was located at

Answer: United Arab Emirates

8. The Ardh (half) Kumbh Mela will be held at Haridwar and Allahabad for every

Answer: Six Years

9. Mahapushkaram is a Hindu religious bath festival which was held at

Answer: Andhra Pradesh

10. SIDBI stands for ______

Answer: Small Industries Development Bank of India

11. Federal Reserve Bank is the Central Bank of

Answer: US

12. Winter Olympics 2022 is yet to be held at

Answer: Beijing, China

13. Netravali Wildlife Sanctuary is located at

Answer: Goa

14. What is the present Cash Reserve Ratio?

Answer: 4%