IBPS RRB Office Assistant Exam 13th September 2015 1st Shift General Affairs Question

IBPS RRB Office Assistant Exam 13th September 2016 1st Shift General Affairs Question:

1.Name the village which has emerged as the India’s First “Digital Village”?

Answer: Akodara

2. Who has been appointed as the Chairman and Managing Director (CMD) of National Carrier Air India Ltd for three years?

Answer: Ashwani Lohani

3. Carolina Maria Marin Martin is a related to which of the following sports?

Answer: Badminton

4. Name the Greece’s Prime Minister who has announced that he is resigned and has called for an early election?

Answer: Alexis Tsipras

5. RTGS stands for _______

Answer: Real Time Gross Settlement

6. Name the Scheme which has been acknowledged by the Guinness Book pf World Records for being the largest cash transfer program?

Answer: PAHAL

7.Who is the Minister of Personnel, Public Grievances and Pensions?

Answer: Narendra Modi

8.What is the name of the Mobile Wallet Application recently launched by SBI?

Answer: SBI Buddy

AMRUT stands for _______

Answer: Atal Mission for Rejuvenation and Urban Transformation

9.What is the Tagline of Bandhan Bank?

Answer: Aapka Bhala, Sabki Bhala

10.Who is the author of the book- “Swami and Friend”?

Answer: R K Narayan

11.Which bank has announced a new home loan proposition called, “Saral-Rural Housing Loan”

Answer: ICICI Bank

Share This Post

Recent Articles

© 2016 Recruitment 2016. All rights reserved. · Entries RSS · Comments RSS