IBPS RRB PO Officer Scale I Exam 12th September 2015 2nd Shift General Affairs Question

IBPS RRB PO Officer Scale I Exam 12th September 2016 2nd Shift General Affairs Question:

1. Which Yojna has provided Rs. 50000 crore for Farmers?

Answer: Pradhan Mantri Krishi Sinchai Yojana

2. Kolkata is located on the bank of which river?

Answer: Hooghly River

3. Which of the following is not provided by Payment Bank?

Answer: Credit Card

4. What is Headquarters of Allahabad Bank?

Answer: Kolkata

5. Okhla Bird Sanctuary is located at

Answer: Delhi

6. What is the Venue of Cricket World Cup 2019?

Answer: England

7. Who is the first Women to climb the mount Everest in India?

Answer: Bachendri Pal

8. What is the Initial Corpus of MUDRA?

Answer: Rs. 20,000 Crore

9. Joshna Chinapa is related to which of the following sports?

Answer: Squash

10. Which of the following is not provided by Payment Bank?

Answer: Credit Card

11. Bishkek is the capital of

Answer: Kyrgyzstan

What is the name of the mobile application introducted by SBI?

Answer: SBI Buddy

12. Bandhan Bank was earlier called as

Answer: Development Cooperative Bank

13In MIBOR, “I” stands for _______

Answer: MIBOR- Mumbai Inter-Bank Offer Rate

14.Who is the Brand Ambassador for Gender Equality?

Answer: Anupam Kher

15. What is the Currency of Singapore?

Answer: Singapore Dollar

Share This Post

Recent Articles

© 2017 Recruitment 2016. All rights reserved. · Entries RSS · Comments RSS