IBPS RRB PO Officer Scale- I Exam 13th September 2015 1st Shift General Affairs Question

IBPS RRB  PO Officer Scale- I Exam 13th September 2016 1st Shift General Affairs Question:

1.AMFI stands for

Answer: Association of Mutual Funds of India

2. CBDT Stands for

Answer: Central Board of Direct Taxes

3. Gir Park is Located at

Answer: Gujarat

4. Which article of the constitution guarantees that all people are equally protected by the laws of the country?

Answer: Article 14   

5. Who has been appointed as the New India’s Oscar Jury?

Answer: Amol Palekar

What is the capital of Sweden?

Answer: Stockholm

6. In BRICS, ‘C’ stands for

Answer: Brazil, Russia, India, China and South Africa

7. Aadi Perukku Festival is celebrated at which state?

Answer: Tamil Nadu

8. Who is the Union Cabinet Minister for Water resources, river development and Ganga rejuvenation of India?

Answer: Uma Bharti

9. What is the Headquarters of UCO Bank?

Answer: Kolkata

10. World Pneumonia Day is observed on_____

Answer: 12th November

Share This Post

Recent Articles

© 2016 Recruitment 2016. All rights reserved. · Entries RSS · Comments RSS