IBPS RRB PO Officer Scale- I Exam 5th September 2015 1st Shift General Affairs Question

IBPS RRB  PO Officer Scale- I Exam 5th September 2015 1st Shift General Affairs Question:

1.Blue revolution is related to ______

Answer: Fish

2. Kathakali is the folk dance of which state?

Answer: Kerala

3. Which bank has launched the video of Dhanchayt?

Answer: HDFC Bank

4. DICGC is related to______

Answer: Banking

5. Head office of SAARC is located at______

Answer: Nepal

6. Which country is the first member of CERN?

Answer: Pakistan

7. What is the contribution of China in NDB?

Answer: 41%

8. Name the state which has largest area?

Answer: Rajasthan

9. Who is the author of the book- “Ghost of Calcutta”

Answer: Sebastian Ortiz

10. World Vegetarian Day is observed on________.

Answer: 1st October

11. Which of the following country has joined as the new member of European Union?

Answer: Croatia

12. In RTGS, “S” stands for ______

Answer: Settlement

13. Who is the Chief Minister of Jharkhand?

Answer: Raghubar Das

14. Headquarter of PNB?

Answer: New Delhi

15. Which of the following committee is related to NABARD?

Answer: Shivaraman Committee

16. What is the currency of Thailand?

Answer: Baht

17. Who is the Head of New Development Bank?

Answer: K V Kamath

18. Who is the new Governor of Sikkim?

Answer: Sriniwas Patil

19. What is the Capital of Egypt?

Answer: Cairo

20. Who is the winner of the Ramanujan Award?

Answer: Amalendu Krishna

21.Who is the new Brand Ambassador of Renault?

Answer: Ranbir Kapoor

Share This Post

Recent Articles

© 2016 Recruitment 2016. All rights reserved. · Entries RSS · Comments RSS