IBPS RRB PO Officer Scale- I Exam 6th September 2015 1st Shift General Affairs Question

By | September 15, 2015

IBPS RRB  PO Officer Scale- I Exam 6th September 2015 1st Shift General Affairs Question:

1.Shishu, Tarun and Kishor are related which scheme?

Answer: Pradhan Mantri Mundra Yojana (PMMY)

2. In MUDRA, “R” stands for _______

Answer: MUDRA- Micro Units Development & Refinance Agency

3. Who is the ambassador of UC Browser?

Answer: Yuvraj Singh

4. Orange Festival is celebrated in which country?

Answer: Poland

5. What is the capital of Peru?

Answer: Lima

6. Who is the CM of Maharashtra?

Answer: Devendra Fadnavis

7. What is the currency of Czech Republic?

Answer: Czech Koruna

8. IRDA Headquarters is located at_________.

Answer: Hyderabad

9. What is the headquarter of International Atomic Energy?

Answer: Vienna, Austria

10. President, has recently launched Nakshatra Vatika in which city?

Answer: Secunderabad