IBPS RRB PO Officer Scale- I Exam 6th September 2015 2nd Shift General Affairs Question

IBPS RRB  PO Officer Scale- I Exam 6th September 2016 2nd Shift General Affairs Question:

1.Against which country India has recently lost a case at the WTO?

Answer: US

2. Who is the Minister of Steel?

Answer: Narendra Singh Tomar

3. What is the amount covered by Pradhan Mantri Suraksha Bima Yojana for Physically Disabled Persons?

Answer: 1 lakhs

4. Nanda Devi hill is located at______

Answer: Uttarakhand

5. Who is the president of Mauritius?

Answer: Ameenah Gurib Fakim

6. Michael Clark belongs to which country?

Answer: Australia

7. Ringgit is the currency of _______

Answer: Malaysia

8. What is the capital of Seychelles?

Answer: Victoria

9. Dipa Karmakar is related to which sports?

Answer: Gymnastics

10. In which language Ramayana Mahanveshanam has been composed by Veerappa Moily?

Answer: Kannad

11. In SRD, “D” stands for ______

Answer: SDR- Special Drawing Rights

12. What is the headquarters of OECD?

Answer: Paris, France

13.International Girl Child day was observed on______

Answer: 11th Oct

Share This Post

Recent Articles

© 2016 Recruitment 2016. All rights reserved. · Entries RSS · Comments RSS